3 Ekim 2019 Perşembe

Gigajoule - Enerji Sektörüne Yeniliklerle Giriş Yapıyor

Herkese merhabalar, bildiğiniz üzere kripto para dünyası ve blockchain teknolojisi gün geçtikçe hızla gelişmekte ve yeniliklere kucak açmakta. Sizlere bu blog üzerinden yeni proje ve fikirlerin tanıtımını yapmaya devam ediyorum. Bir çok yeniliğin ortaya çıktığı bu günlerde piyasayı takip edip nabzını yoklamak gerçekten zor. Sizler için en iyi projeleri seçerek onlar hakkında fikir edinmenizi sağlamak istiyorum. Bugün sizlere bahsetmek üzere olduğum yeni projenin adı Gigajoule. Gelecekte adını sıkça duyma olasılığınız olan gerçekçi bir proje. 




Elektrik, herhangi bir ülkenin büyümesinin ve potansiyelinin anahtarıdır. Ancak istatistikler, bazı kişilerin elektriğe erişimi olmadığını defalarca göstermektedir. Bu sayı olmuştur ve büyümeye devam etmektedir. İyi bir örnek, Afrika ülkeleridir. Bunlar, elektrik üretebilecek doğal kaynakların kullanımı için gerekli teknolojilere sahip olmayan gelişmekte olan ülkelerdir. Gigajoule yüzen elektrik santralleri, onları optimum elektrik kaynağı yapan benzersiz ekonomik, sosyal ve çevresel özelliklere sahiptir. Gigajoule, yüzer enerji santralleri şeklinde ileri teknolojileri uygulayan bir projedir. Her yüzer elektrik santrali bir mavna üzerine kuruludur ve iki adet SGT-A65 gaz türbini gaz türbininden oluşur. Yüzer elektrik santrali 132 MW kapasiteye sahiptir. Gigajoule yüzer elektrik santralinin altında yatan teknoloji Siemens tarafından sağlandı ve her proje toplam 528 MW kapasiteye sahip 4 mavnadan oluşuyor.
Gigajoule Floating Solutions bir enerji şirketidir. Bu mavna üzerinde tamamen operasyonel bir gaz yüzer güç istasyonu oluşturur. En yüksek kalite ve verimlilik standartlarını sağlamak için Nesnelerin İnterneti (IoT) ile birlikte kanıtlanmış teknolojiyi ve blok zincir teknolojisini kullanır. Bu, geleneksel karasal santraller için gereken zamanın bir kısmını gerektirir, ancak verimlilik, güvenilirlik ve maliyet açısından onları rekabet eder veya aşar. Gigajoule Hakkında Dünya çapında tahmini 2 milyar insanın elektriğe erişimi yok ve bu sayı artıyor.
Nijerya gibi bir ülkede, hammadde olarak bol miktarda doğal gaz vardır, ancak, sonuçta, nüfusun yalnızca yarısından daha azının sabit elektrik kaynaklarına erişimi vardır. Bunun nedeni çoğunlukla gelişmekte olan ülkelerin çoğunun genellikle maliyetli ve verimsiz alternatif enerji üretim sistemlerine dayanmasıdır.

Dünya çapında yaklaşık 2 milyar insanın elektriğe erişimi yok ve bu rakam artıyor. Nijerya gibi ülkelerde, doğal gazın hammadde olarak bol olmasına rağmen, nüfusun yarısından daha azının sabit bir elektrik kaynağına erişimi var.
Enerji iletim sistemlerinin olduğu yerlerde bile, birçok gelişmekte olan ülke maliyetli ve verimsiz elektrik ikame sistemlerine güvenmektedir. Hükümetler genellikle onları ekonomik hale getirmek için sübvansiyonlar uygulamak zorunda kaldıklarından, hem çevreyi hem de egemen finans ve bütçeleri olumsuz yönde etkiliyorlar.
Elektrik, çoğunlukla, tüketicilerin kolayca erişebileceği dünya çapında bir yardımcı programdır. Ancak, bir bütün olarak enerji endüstrisine gelince, koşullar katı kurallara, tekellere ve hatta bütün bir kaosa dönüşür. Sadece elektrik üretimi savaşın sadece yarısıdır - mevcut ağları kullanmak, arz ve talebi karşılamak ve üretimlerinden kaynaklanan sera gazı emisyonlarını azaltmak karmaşık bir iştir.
Bu proje, yetersiz elektrik akışı sorununu, mavnalar üzerinde yüzen tam fonksiyonlu gaz yakıtlı enerji santralleri oluşturarak çözmeyi amaçlamaktadır. Platform, genellikle verimlilik ve çok kaliteli hizmetlerle ilgili olan Nesnelerin İnterneti (IoT) ve blockchain teknolojilerini entegre edecek.
Gigajoule, ana güç ünitesi olarak Siemens Trent türbinini kullanıyor. Boeing 777 ve Airbus A380 uçağı üzerinde kurulu olan Rolls-Royce motorunun uzun mesafe uçuşları ve maksimum yolcu kapasitesi için daha fazla güvenilirlik sağlayan aynı temeli vardır. Siemens Trent gaz türbini, SGT-A65 jeneratör setini oluşturmak için fırça jeneratörlü modüler bir pakette paketlenmiştir.
Santraller için Rolls-Royce motorlarının kullanılması, başarılı bir teknoloji transferini temsil eder ve 30 yıldan uzun bir süredir geliştirilmesinden ve milyarlarca dolarlık araştırmadan faydalanır.
SGT-A65'in ayrıca 50.000 saatlik (yaklaşık 6 yıl) uzun bir ömrü vardır. Türbinler 72 saatten daha kısa sürede değiştirilebilir. Bu "yeni" periyodik işletim kapasitesinin maliyeti işletme ve bakım maliyetlerine dahil edilir.
Siemens teknoloji paketi, kapsamlı garantiler ve şartnamelerin yanı sıra maksimum güvenilirlik ve verimlilik içermektedir.
Yüzer Güç Santralleri (PES)
! [] (https://img.golos.io/images/3uQD14DKJfeGg2L5RRp6vdHNfnxh.png)
Doğalgaza dayalı elektrik üretmek için kullanılacaklar ve mavnalara monte edilmiş gaz türbinlerinden oluşacaklar. Örneğin denize, büyük bir su kütlesine erişilebilecek yerlere yerleştirilecektir. SGT-A65 motorlarını kullanan bu tür kayan enerji santralleri
Gigajoule, Nijerya'nın güneyindeki çeşitli tesislerde, gaz arzı ve elektrik tahliye altyapısına yakın bir yerde, her biri 528 MW kapasiteli üç proje uygulamaya hazırdır.
Bu tesislerin her birinde, elektrik üretimi için lisans almak, gaz tedariki ve elektrik iletimi ile ilgili çalışmaları onaylamak için önemli çalışmalar yapılmıştır.
İlave çalışmalar arasında ön çevresel onaylar, yüzer tesislerin ve altyapının tasarımı, ekonomik uygunluğun doğrulanması ve federal hükümet ile bir Elektrik Alım Anlaşması imzalamak için gerekli öncü müzakereler yer alıyor.
JETONU
Türkçe Adı: Gigajoule Simgesi
Standart: ERC-20
Sembol: GIGJ
Standart Fiyat: 1,00 USD
Toplam Tedarik: 65.625.000
Satılık: 52,500,000
Yumuşak Kapak: 10.000.000
Sert Kapak: 50.000.000
Her işlem, karmaşık şifreleme kullanmanın düzenleyicilere veya insanlara güven duyma gereksinimini ortadan kaldırması nedeniyle tamamlanamaz. Her bir işlem izlenecek ve aranacaktır çünkü blok zinciri tamamen adsız değildir ve enerjiyi izlemek için adsız olabilir. Teorik olarak, ağlardaki blok zinciri ile olan bağlantılar, asıl şebekeyi ve üreticiler ve tüketiciler arasındaki bağlantıları, çünkü bunlar enerji denkleminin her iki tarafında olduklarından gösterecektir.
Bu, gelişmekte olan ülkelerin verimliliğini çok büyük oranda artıracağı için mümkün olan en kısa sürede etkili olması gereken bir projedir. Elektrik, basit bir hayatta kalmak için olduğu kadar, herhangi bir ulusun hemen hemen her kalkınma faaliyeti için de hayati bir kaynaktır.
Gigajoule, çoğu gelişmekte olan ülkenin yaşadığı elektrik problemine son vermek için mükemmel bir çözümdür.
Takım
David Gardner - Kurucu ve Kıdemli Mühendis
Chris Potter - Deniz Kurucusu ve Mühendisi
Warren Schwartz - Kurucu ve Yazılım Mühendisi
Russell Schwartz - Kurucu
Bağlantılar//
Web sitesi: https://gigajoule.io/

Madeinkayseri
0xf6214c2F7028f289C4DB8be6149B3b984C733482

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder